top of page

 

Neurogenese is het ontwikkelen van nieuwe neuronen/zenuwcellen. De geboorte van nieuwe cellen, een fenomeen dat de sleutelrol speelt binnen neuroplasticiteit. De hypocampus is verantwoordelijke om dit proces op gang te brengen.

Zenuwschade kan ontstaan door een auto-immuunaandoeningen, een operatie, een ongeluk, een geknelde zenuw, een hernia, een zenuwvretende infecties (vb herpes), radiotherapiebestraling, te hoge mate van toxische stoffen, ect.

Maar ook door chronische stress?

Chronische stress veroorzaakt een grote hoeveelheid cortisol, te hoge spiegels corisol zullen de zenuwcellen in de hypocampus aantasten. Een gezonde hypocampus is in staat zenuwregeneratie mogelijk te maken.

S. werd geconfronteerd met de diagnose neurogene thoracic outlet syndroom door inknelling van de zenuwen. Haar laatste redmiddel was het wegnemen van de eerste rib. Ze was niet in staat haar arm hoger dan 45 graden op te tillen. Compensatiepatronen traden reeds op vanaf 10 graden, die positie kon S. slechts enkel seconden aanhouden. De patiënt werd verteld dat zenuwgroei niet meer mogelijk is. Er werd gevraagd in aanvaarding te gaan dat werk, hobbies, auto rijden verleden tijd is.

Er heerst nog steeds de illusie dat zenuwen niet meer kunnen groeien 1 jaar na het ´trauma´. Het tegendeel hebben we binnen NeuroREACT als vele malen bewezen met de nieuwste innovatieve wetenschappelijke inzichten en tools!

Van immobiel naar een sterk functionerend systeem: impossible, what?

Neurogenese is the answer!

Veel plezier met de heropbouw van je geliefde pilates lessen, S.

bottom of page