top of page

Neuro-spiereducatie

The healing power of the nervous system  

Neuro-spiereducatie training is een revolutionaire, gepatenteerde en wetenschappelijk bewezen training die positieve effecten heeft op problemen van neurologische, immunologische en musculaire oorsprong. We bekijken je klacht vanuit een neurologisch perspectief. Elke spier heeft een eigen zenuw die zorgt voor de activatie van de spier.

Door al deze effecten ondervindt de persoon een significante pijreductie.

Neuro-spiereducatie: Veelgestelde vragen
Neuro-spiereducatie: Ontmoet het team
NSE - (1) Testen en resetten.png

STAP 1: testen en resetten

Het risico op een letsel stijgt wanneer de spieren geen actief signaal krijgen van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel moet dus in staat zijn om op een efficiënte manier te communiceren met de spier, zodanig het lichaam in staat is kracht te absorberen.

Een reset van de spier-zenuwconnectie is nodig om de verwachtte uitkomst van volgende stappen te bekomen.

STAP 2: oorzaak lokaliseren

De zoektocht naar de cellulaire ontstoring laat ons toe de oorzaak van je pijn/symptomen te lokaliseren.
De neurologische connectie met je spier die faalde hertrainen zal de oorzaak van je symptomen wegnemen.
Hoe jouw lichaam reageert vertelt ons welk compensatiepatroon we moeten gaan corrigeren en welke weefsel (door ontsteking in weefsel of littekenweefsel) een storing teweeg brengt in je bewegingsstelsel.

Diagnostiek%20LEO%20F_edited.jpg
NSE (4) versterken - grote versie.jpg

STAP 3: elimineren van verkeerde neurologische patronen

Wanneer een letsel ontstaat heeft je lichaam een automatische reactie om je gewricht te beschermen. Iedere spier is gemaakt om een bepaalde functie uit te voeren. Compensatiepatronen ontstaan wanneer de spieren andere taken uitvoeren dan degene waarvoor ze ontwikkeld zijn. Door middel van bewegingsoefeningen gaan we de communicatie tussen de spier die faalde en het zenuwstelsel resetten. Correcte bewegingspatronen zijn de basis van deze stap, inclusief balans, controle en postuur.

 

Compensatiepatronen gaan we elimineren zodanig je in staat bent correct te bewegen.  Het aangedane ledemaat zal herstellen, ontsteking in het weefsel en littekenweefsel zal geëlimineerd worden.

STAP 4: versterken

Tijdens deze stap gaan we je nieuwe correcte patroon dat we leerden in de vorige stap verder gaan versterken.  We willen geen tijdelijke verandering creëren maar een permanente aanpassing. De mogelijkheid om meer kracht te absorberen gaan we versterken. We versterken ook het signaal om spieren te controleren en hen te vertellen hoe ze te gebruiken.

Jordy%20versterken%20stok_edited.jpg
bottom of page